ROSES VILA MARINERA © 2013     POLÍTICA DE PRIVACITAT

Presentació del projecte

Roses Vila Marinera és un projecte portat a terme per la Confraria de Pescadors de Roses, l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i sota els auspicis de l’Ajuntament de Roses.

La nostra és i ha estat una població on els dos sectors econòmics principals, la pesca i el turisme, han conviscut al llarg dels anys en un mateix espai però sense compartir els seus projectes de futur.

Amb aquesta iniciativa volem donar un pas endavant i aplegar-nos tots per a donar a conèixer un únic i ric patrimoni, el que compartim a l’entorn de la mar, la pesca, la navegació, el turisme i la seva gent.

Volem que tots els sectors implicats, pesca, turisme, nàutica i esport treballin plegats a benefici comú, també del país, de Roses i de Catalunya.

I com ho farem, què significa el projecte Roses Vila Marinera?, doncs ho farem oferint experiències úniques, aconseguint que els nostres visitants visquin la realitat compartint les vivències que envolten el món de pescadors, mariners i navegants. El port pesquer i esportiu amb la Llotja, les drassanes i els esportistes nàutics organitzats en el Grup d’Esports Nàutics ens hi ajudaran. Volem que hom recordi les seves visites a Roses per allò que ens fa únics: la nostra gent i la nostra història.

I per que aquestes experiències úniques, es practiquen en un entorn de privilegi, la costa rosinca, el sud del Parc Natural de Cap de Creus, i gaudint la meravella de la Badia de Roses, catalogada entre les més belles del món. Contemplant la impressionant sortida del Sol enmig de la badia o resseguint els racons tan encisadors com els que trobarem a les cales com la Rostella o el Canadell o sota els espadats del Cap Norfeu i el seu Carall Bernat i, sobretot, convivint amb la gent que millor i més viu la mar: els pescadors i mariners.

Esperem doncs, que aquesta sigui una experiència inoblidable compartida amb tots vosaltres.

T’ho pots deixar perdre?

Excm. Sr. Carles Pàramo i Ponsetí Alcalde de Roses